CSS Image Button Css3Menu.com


Ons – geadopteerde – motto: Adopt, adept and improve (John Cleese in Monty Python – "Bank robber")

U bent hier nu helaas wat te laat voor een opdracht.
Want we zijn gestopt met filmen en monteren.

  In deze site 
Zoekveld laden ...
KVPM videoproducties

Waarom zou u – een video laten maken?
– Omdat u iets interessants hebt te melden

En u dat dus overtuigend wilt laten zien

Het is heel plezierig om anderen snel te overtuigen. Bijvoorbeeld op uw website.

Met video brengt u iets beter over dan met welk ander medium dan ook. Want zien = onthouden! Als die video de juiste sfeer maar goed laat zien. En de juiste informatie geeft. En omdat 'we' inmiddels nu eenmaal, leuk of niet, steeds meer beeld- dan tekstgeoriënteerd zijn geworden.

En zeker ook omdat u goed 'in beeld' wilt komen

U wilt iets belangrijks duidelijk maken. En dat goed en efficiënt doen. Kortom, u wilt optimaal 'in beeld' komen. Met video laat u dingen helder zien, in plaats van er alleen over te praten of te schrijven. Zo genereert u meer omzet. Of betere naamsbekendheid. Of veel andere dingen die u wilt. Via tv, uw website, een beurs, symposium, uw zaak, uw laptop, een dvd enzovoort. Een videoproductie is trouwens ook voor heel veel andere doelen een fantastisch medium.

Via het meest effectieve medium. Omdat zien gelijk staat aan onthouden!

Zoals een chinees spreekwoord blijkbaar zegt:

听证会忘记
看到的是记忆

Oftewel:

"Horen is vergeten,
    zien is onthouden"

(en doen is begrijpen, maar daar hebben we het nu even niet over).

U wilt toch dat men U(w verhaal) onthoudt? Laat daarom een video maken. Omdat die het láát zien.


Want: als één beeld al meer zegt dan 1000 woorden, wat dacht u dan van 25 beelden per seconde?
Oftewel: een video. Daar praat of schrijft u niet tegenop.


Kosten/opbrengsten: wat dacht u?

Er wordt al heel lang heel veel geld uitgegeven aan tv reclames. Die worden echt niet gemaakt als ze niet veel meer opleveren dan dat ze kosten. Want 'we' kijken er natuurlijk nooit naar. Maar toch vinden we die ene van ... nog wel aardig. Hoe kán dat, als we er nooit naar kijken! Dat meer opleveren dan kosten geldt ook ook voor uw video. Áls die maar goed gemaakt is. Dus.

Trek aandacht! Met bewegend beeld

Het is u vast wel opgevallen. Bewegend beeld trekt sterk de aandacht. Als ergens een TV aanstaat kijk je daar naar. Of je wilt of niet. Dat maakt het voor u een geweldig medium om indringend over te brengen wat u te zeggen hebt. Of wat u kunt.

Een videoproductie op een beurs of in een wachtkamer heeft voor u een belangrijk extra voordeel: uw bezoeker heeft iets te doen terwijl hij wacht. Daarbij krijgt hij meteen essentiële informatie over U. En u hebt daarna meteen een mooi aanknopingspunt voor een goed gesprek.

Zeker ook op uw website; laat het ruim zien!

Er is een enorm toegenomen gebruik van video op internet. Zeker bij breedband internet ziet dat er héél goed uit. Het aankijken méér dan waard. Dat wilt u eerst wel eens zien? Er staan er genoeg. Bij 'Video's'.

Met video's bent u ook nog eens veel beter vindbaar in Google. Mooi meegenomen.

Beter dan tekst

Geen klemtoon probleem

Met video bepaalt ú hoe uw verhaal overkomt. Want in het geluid van een video zitten de klemtonen precies dáár waar ú die wilt. Met tekst zet de lezer zelf de klemtonen. En bepaalt dus zelf hoe de tekst op hem overkomt.

Neemt u bijvoorbeeld de zin "Heb jij dat gedaan?". Legt u vervolgens de klemtoon telkens op een ander woord. U krijgt vier zinnen met een totaal andere betekenis. "Heb jij dat gedaan": is het af? "Heb jij dat gedaan": dat had ik van jou niet verwacht. "Heb jij dat gedaan": had ik anders gedaan. "Heb jij dat gedaan": zou ik dus nooit doen. Daar hebt u met video dus geen last van.

Uw hele verhaal komt over

U wilt – bijvoorbeeld op uw website – mensen overtuigen waarom ze bij u moeten zijn. Uw USP's. Als tekst slaat men dat vaak geheel of gedeeltelijk over. Zeker op internet. "Zal wel". Maar een video kijkt men wél geheel uit. Als die to the point is. En niet te lang duurt. Uw bezoeker ervaart dus wél uw hele 'liftpraatje'*.


* Een kort praatje (in de lift) waarin u iemand overtuigend duidelijk maakt wat u doet of kunt. Zodanig dat die met ú 'in zee' gaat.


Plús de gewenste emotie

Vaak wilt u niet alleen informatie overbrengen, maar ook een bepaalde emotie. Ook dit lukt u juist met video zeer goed. Bijvoorbeeld door de keuze van de juiste muziek. Maar ook door de juiste beelden en beeldcomposities. En uiteraard de juiste mensen in beeld.

Samenvattend

Wilt u iets 'kwijt'? (Rare uitdrukking, overigens.) Dan mag u het medium video zeker niet over het hoofd zien!

Dáárom dus video.

Op de volgende pagina: waarom laat u ons uw video maken.

Hoe enorm jammer ook...
.. aan alles komt ooit een eind.


Hier gelukkig positief, wegens pensioen (ja, gehaald!). Voor u filmen en monteren was geweldig leuk. Veel (ook achter de schermen) kunnen en mogen zien, wat veel anderen niet zagen. Enorm van genoten.

Dat genieten gebeurt gelukkig nog steeds, maar dan nu anders.

Van/met heerlijke bos- en strand-wandelingen met de hond, muziek luisteren – en zelfs, na jaren, weer zelf spelen op de piano – en lezen. En ja, af en toe zelfs ook nog wel tv kijken; ook lineair :-)

Allemaal dingen waar nu inmiddels plezierig meer tijd voor is, die ook weer bijzonder aangenaam gevuld wordt. Met wat minder fysieke belasting dan bij het filmen, destijds. Is met name mijn rug erg blij mee. Mijn hond trouwens ook. Minder vaak (langdurig) alleen.

Afsluitend: héél erg bedankt voor uw aandacht en opdracht(en). Nog steeds blij mee. En dankbaar voor. Heel erg zelfs :-) Er blijft nog meer dan genoeg plezier over. Toch blijft een wat weemoedig gevoel dat het filmen voor u gebeurt is.

Om in stijl af te sluiten,

Dag! Het gaat u goed, hoop ik van harte.

Meer over het einde van onze PEC Zwolle persco-video's cry

Directe link naar het archief van onze PEC video's. De allerlaatste:

PEC Zwolle - Sparta Rotterdam
Persconferentie; 26-09-2020


Belangrijk om vooraf te weten

Uw video moet laten zien wat de kijker van u wil weten. Niet meer en niet minder dan uw oplossing voor zijn probleem.

Meer hierover

Terzijde

© 1997 t/m © 2022 KVPM Videoproducties